evden eve nakliyat hizmetleri

14 Aralık 2007 Cuma

Cilvegözü Gümrük Kapısı Tesisleri Açıldı

image

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından modernizasyonu yapılan Cilvegözü Gümrük Kapısı Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı bir törenle açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin restorasyon değil, adeta bir yeniden inşa dönemi yaşadığını belirterek, ''Türkiye ekonomisi iç ve dış krizlere karşı fevkalade dayanıklı, giderek daha fazla kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli projeler için tercih edilen istikrarlı, güvenilen bir ekonomi haline gelmiştir'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'ye açılan kapısı olan ve iki ülke arasında dostluk, kardeşlik ve ticaret ilişkilerinin köprüsü durumundaki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndaki hizmet binalarının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Sınır kapılarını, Türkiye'nin yaşadığı dönüşüm ve değişime uygun hale getirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Erdoğan, TOBB ile yaptıkları anlaşma uyarınca yap-işlet-devret sistemiyle bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Sınır kapılarındaki çalışmaları bizzat bu işin içinde olan kesimlerle yürüttüklerine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

''Cilvegözü Sınır Kapısı'nın modernizasyonuyla, altyapıda yetersizlikler nedeniyle azalan yolcu ve araç trafiğinin ortadan kalkacağına inanıyoruz. Dost ve kardeş Suriye ile son yıllarda fevkalade olan ilişkilerimizin ileri düzeye ulaşmasında buranın önemli katkısı olacaktır. Amacımız, sınır kapılarımızın tamamını modernize etmektir. Sadece fiziki altyapının yinelenmesi söz konusu değildir. Bununla birlikte hizmet anlayışı ve kalitesinde de düzelme ortaya çıkmaktadır.”

Hiç yorum yok: