evden eve nakliyat hizmetleri

12 Aralık 2007 Çarşamba

Orduya Dev Nakliye Helikopteri Geliyor

Orduya Dev Nakliye Helikopteri Geliyor

Haber:  Orduya Dev Nakliye Helikopteri Geliyor
Resmi büyütmek için tıklayın

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Düzenleyeceği Askeri Harekatlara Güç Kazandırmak Amacıyla Chinook (Ch-47) Tipi Dev Nakliye Helikopterlerinin Alınması Planlanıyor.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenleyeceği askeri harekatlara güç kazandırmak amacıyla Chinook (CH-47) tipi dev nakliye helikopterlerinin alınması planlanıyor.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, ordunun ağır nakliye helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere yapılacak ihale çerçevesinde, aday firmalardan teklif talebi isteneceği, projenin bir numaralı adayının ise Boeing üretimi CH-47 Chinook tipi helikopterler olduğu belirtiliyor.



Halen 16 ülke tarafından kullanılan ve dünyanın en etkili ağır nakliye helikopterlerinin başında gelen Chinook helikopterleri, çift motor ile gelişmiş rotor (helikopterlerin pervanelerini sağa, sola, arkaya ve ileriye doğru hareket ettiren sistem) sistemine sahip bulunuyor.

Arka taraftaki rotor hem kalkmayı hem de ilerlemeyi sağlıyor. Saatteki maksimum hızı 315 km olan Chinook'un ana görevleri, askeri birlik, topçu ünitesi ve mühimmat taşımak.

''Uçan Kale'' olarak da isimlendirilen Chinook helikopterleri, çelik halatlarla, uzun menzilli ağır top, jeep ve kamyon dahil ağır askeri araçlar ve F-16 savaş uçağını dahi taşıyabiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yük taşıma ihtiyacını bugüne kadar Blackhawk ve Cougar tipi helikopterleriyle sağladı.

Ancak, Chinook dışındaki genel maksat helikopterlerinin asker ve askeri mühimmat taşıma kapasitelerinin yeterli olmadığına işaret ediliyor.

Chinook tipi ağır yük helikopterleri ise 60 askerin yanı sıra çok ağır yükleri uzun mesafelere götürebiliyor.

Savunma sanayi uzmanlarına göre, gerek bakım maliyetlerinin daha düşük olması, gerekse Türkiye coğrafi yapısına uygun olması nedeniyle, Chinook modelinin tercih edilmesi olasılığı ağır basıyor. (Anadolu Ajansı) 04.12.2007 11:45 [1120638]

kaynak Haberler.com

Hiç yorum yok: